11 April 2015

♥ Diet Atkins untuk Ibu menyusu ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
Assalamualaikum

Alhamdulillah da 4weeks i diet ni 21/11/14. Tu pon byk sgt sgt cheat.
Dugaan kuat skit kali ni. Sbb i diet masa umo elzandra 3months and still bf kan lagi. Tp waktu malam ja. 
Mula mula nak diet tu risau jaga sbb susukan anak waktu malam.
1st 1weeks tu saya try n arrow dulu tgk tindak balas anak. Sama ada ok ke x klu saya diet atkins ni.
Maklumla diet aktins ni kan kita cut terus sumber dari karbohidrat.
Saya tgk anak rileksss je saya teruskan la sampai la ni. Tapi belum dpt lagi berat idaman kalbu tu. Untuk 3weeks pertama saya lost 4kg.
Not bad jg la kan. Walaupon byk cheat berat still turun jg walau xbyk.

Kronologi DIET ATKINS KU

SASARAN 60KG DULU
jangan tamak, mula target kecik dulu

30/06/14 masa mengandung last berat badan cecah 80.5kg

26/07/14 lepas bersalin  70kg

02/11/14 cukup 1weeks diet atkins 69kg

09/11/14 2weeks diet atkins 67kg

16/11/14 3weeks diet atkins 66kg

23/11/14 (1bulan) 4weeks diet atkins 66kg berat statik (minggu ganti puasa yang tertinggal masa mengandung 10hari + 4hari ganti puasa untuk arwah ibu sepanjang arwah sakit bahagi dengan 9beradik)

30/11/14 5weeks diet atkins 65kg (masih berpuasa lagi tp masa ni tak ikut diet atkins belasah je semua cuma nasi je yang tak makan)


PART 1 ATKINS

PART 2 ATKINS

Antara menu semasa berdiet. Ingatt anda harus kreatif dlm memenarikkan makanan anda supaya berselera untuk dimakan.

Sila jangan ikut saya. Seminggu sebelum berdiet saya bantai je semua cikedis cakedis ni.hewhew

1day before start, cuci hati dulu. Shoping2 dulu

 Kengkonon xnak tunjuk muka yang tgh maju ke hadapan tgh naik


Cukup 5weeks da keciksss skit.
Alhamdulillah. Besar dugaan at least kecut jg skit. Masih belum boleh pakai lagi ye seluar jeans.


Step step bagi orang baru yang nak mula diet atkins seperti kek bawah ni ha






Ok. Sepatutnya uolss yg bf kan anak sepenuhnya boleh terus follow fasa 4 ni. Jangan ikut saya ye. Sebab saya campur, malam je bf. Klu nak jg n gelojoh mcm saya, Awas!!! harus try n arrow dulu. Lihat feedback anak okay.
Alhamdulillah puteri saya ok.

p dot s : OLD POST LUPA NAK UP...SEKARANG NI START BALIK. TAPI TU LA SERBA SEDIKIT DIET UTK IBU MENYUSU..RAYA DAH DEKAT OITTT..BAJU DAH BUAT..TAKUT NANTI TAK MUAT PULAKSS

  ♥ King and Queen Story ♥
  Photobucket

10 comments:

Fatimah Bt Tony said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Diet Seimbang Ibu Menyusu

Ummu Nurkhayla said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. tips tambah susu ibu.

mAWAr Lyla said...

sis buat diet atkins dari fasa satu ke....sy prnh dgr kalau ibu menyusu buat dari fasa 3....actually anak saya dah setahun 3 bulan...tapi saya masih was2...

fiza mnor said...

try and error sis. not arrow :)

Afrina Ismail said...

In shaa Allah. Semoga bermanfaat

Afrina Ismail said...

Yup. Sbb saya campur. Siang waktu sy bekerja sy bagi susu formula. Mlm je blk kerja sy bagi. Sy dah try n arrow. Ank xde apa2 sihat je. Lgpon sy stat diet bila ank dah 6bln.sbb dia blh mkn solid food

Afrina Ismail said...

In shaa Allah. Semoga bermanfaat

mAWAr Lyla said...

Dah try....smggu susu slowly drop dr 9oz ke 6 oz trus ke 2/3 oz....sy dpt buat 3 mggu je.....now pregnant pula 6 mggu....

Afrina Ismail said...

Hihihi.sori typing error 😊

jirus air said...

Terima kasih atas perkongsian diet atkins.
Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search This Blog

Designed by UMIESUEstudio 2014 : ELVINA ELZANDRA